කොහිල අල කැඳ



අවශ්‍ය දෑ:
  1. පොතු සුද්ද කර ගත් කොහිල අල - 250 g ක් 
  2. නිවුඩු කැකුළු හාල් -150 g ක් 
  3. ගා ගත් පොල් 
  4. සුදුලුනු - බික් 2ක් 
  5. රතුළුණු - ගෙඩි 4ක් 
  6. කරපිංචා - ඉති 4ක් පමණ 
  7. ඉඟුරු 
  8. ලුණු (අවශ්‍ය පමණට)

සාදා ගන්නා අයුරු:

මුලින්ම කොහිල අල කුඩා කැබලි වලට කපා, ගා ගත් පොල් ද, කරපිංචා ද එක්කර හොදින් කොටා මිරිකා, ඒ යුෂ ඔයාගේ පසෙකින් තබා ගන්න. ඉන්පසු, සහල් හොදින් සෝදා අවශ්‍ය පමණට වතුර දමා, සුදුලුනු, රතුළුණු හා ඉගුරු ද එකතු කර ලිපේ තබන්න. බත හොදින් ඉදුණු පසු, අර කොහිල යුෂ (කොහිල අල මිශ්‍රණය) එයට දමා, ලුණුද එක් කර එය ලිප තබන්න. මේ මිශ්‍රණය හොදින් නටවා ලිපෙන් බා ගන්න.

Comments